SEO одитът е процес, който попада под SEO Services. Той повишава удобството на търсачката на вашия уеб сайт в няколко области. Основната цел на SEO одита е напълно да оптимизира вашия уеб сайт, така че да може да получи по-високо класиране в страницата с резултати от търсачката. Тъй като има толкова много инструменти, чрез които можете да оптимизирате вашия уеб сайт. Ако обаче поискате най-добрия начин за това, тогава има два начина. Първо, можете да следвате ръководството за оптимизиране по-долу, и второ, можете да наемете експерт по SEO одит, който да оптимизира вашия уеб сайт.

Извършването на стъпките за SEO одит за вашия уеб сайт е много важно и има толкова много причини в защитата. Първо идентифицирайте проблемната зона на вашия уеб сайт и след това направете план за справяне с всички тези проблеми един по един следвайки стратегия. SEO одити позволяват на уеб сайта Ви да остане на върха и ще Ви държи винаги в течение с всички нови тенденции, които Ви помагат да Ви изпреварят конкурентите.

И да останеш по-напред от конкурентите във всяко нещо стана важно, защото в днешно време има толкова много конкуренция.

Защо SEO одитът е важен?

Когато фирма на физическо лице вземе SEO услугите от професионалист, той или тя винаги първо ще предлага SEO одит. Много е важно да продължите да променяте уебсайта или да вървите с актуалните тенденции в SEO. Оптимизацията за търсачки е нещо, което никога не остава постоянно, ако някоя техника работи в момента, може би няма да работи след 6 месеца. Следователно това показва, че е важна регулярната оптимизация на уебсайта. Независимо дали вашият уебсайт е класиран или не, все още трябва да направите много неща, за да задържите уебсайта си на тази ПЪРВА позиция.

Както знаем, че Google продължава да хвърля новата си актуализация за алгоритъма за класиране толкова пъти в годината. Следователно извършването на SEO одит поне 2 пъти в годината гарантира, че поддържате и актуализирате уебсайта си. Така че, нека сега да продължим да видим как да правим SEO одит за уебсайт.

Ценни съвети за SEO одит на уебсайтове

SEO одитът ще ви помогне да бъдете синхронизирани през цялото време, няма да пропуснете никакви тенденции, нито уебсайтът ви ще пропусне нищо.

Съвет 1: Изтрийте „Страниците за зомбита“

Въведете връзката към уебсайта си в Google и тя ще покаже колко страници е индексирал. Повечето от сайтовете имат повече от 50% от индексирани страници, тогава тези страници се наричат Zombie Pages. Защо? Тези страници изяждат вашия успех, докато изтриването на тези страници ще ви осигури много повече органичен трафик.

Повече Zombie Pages ще изтриете по-добре резултата, който вашият уебсайт ще ви покаже.

Защо това работи? Е, Google каза, че повече съдържание никога не прави уеб сайта ви по-добър. И когато изтриете страниците на зомбита, вие давате това, което Google иска от вашия уебсайт. Изтриването на повече страници улеснява SEO одита за вас.

Професионален съвет: По-малко страница = по-малко проблеми!

Съвет 2: Уверете се, че уебсайтът ви е удобен за мобилни устройства

Както знаете, че всеки един човек държи смартфон и го използва за директно сърфиране. Смартфоните в днешното време са станали удобни за носене и достъпни от всякога. Следователно тази промяна насърчава потребителите да сърфират през мобилните си телефони, а не да използват компютър и лаптоп.

Първо, 60% от търсенията с Google вече са от мобилни устройства. Следователно оптимизирането на вашия уебсайт според мобилния телефон не само ще направи вашите потребители щастливи, но и Google ще оцени това усилие. Наскоро Google започна да използва своя мобилен първи алгоритъм като приоритет в класирането на уебсайтове. Това означава, че Google вече използва мобилна версия на вашия сайт за мобилни и настолни съвпадения.

Но как ще разберете дали уебсайтът ви е удобен за мобилни устройства или не?

Така че за това можете да намерите всеки инструмент, който да използвате над Google, въведете URL адреса на уебсайта си и вижте какво казва резултатът. SEO одитът помага да поддържате уебсайта си удобен за мобилни устройства, дори ако промените съдържанието или дизайна.

Съвет 3: Проверете за Google санкции по време на SEO одит

Намерете, че ако вашият уебсайт е под наказание от Google и ако да, тогава кое наказание – ръководство или алгоритъм. Трябва да го откриете скоро, защото това затруднява класирането на уебсайта толкова много.

Ако вашият уебсайт е засегнат от наказанието, може да се нуждаете от помощта на SEO Services от обучен специалист.

Първо разберете кога е наложено наказанието и защо вашият уебсайт е наказан. Тогава втората ви стъпка е да планирате правилната стратегия, за да извадите вашия уебсайт от наказанието. Е, има два начина, чрез които можете да премахнете наказанието:

  1. Първо влезте в конзолата за търсене на Google и след това изберете Ръчни действия. Ако има ръчно действие, наложено на вашия уебсайт, можете да видите причините на същата страница.
  2. Друг начин е да съставите вашия органичен трафик на Google за датите, на които Google е пуснал новата си промяна в алгоритъма. Внезапният спад или увеличаване на органичния трафик ще изясни дали уебсайтът ви е засегнат от новата актуализация или не.

Какво да направите, когато уебсайтът е под санкцията на Google?

За да спасите уебсайта си, първо трябва да проверите или да направите тест на вашия уебсайт. SEO одитът ще ви помогне да разберете къде и какви промени трябва да направите. Прочетете за новата актуализация на Google и какъв е новият ѝ алгоритъм и се опитайте да го използвате във вашия уебсайт, дизайн, шаблон или съдържание или нещо на уебсайт, което не е подходящо.

Анализирайте уебсайта си спрямо актуализацията и установете какво не е наред, което не е съвместимо с Google. Следователно, след тази поправка на тази грешка, основно това включва подобряване на SEO на страницата.

Съвет 4: Ускорете уебсайта си

Преди няколко години Google потвърди, че скоростта на зареждане на страниците също се счита за фактор за класиране. Следователно това означава, че ако уебсайтът ви не се зарежда бързо, това може да накара класирането на вашия уеб сайт да падне. Когато се пита от редовните потребители за това как реагират, когато се натъкнат на уебсайт с ниска скорост на зареждане на страницата. Повечето от тях се съгласиха по едно нещо, че биха искали да напуснат този сайт, а не да си губят времето.

Като има предвид, че ако уебсайтът ви има бърза скорост на зареждане, никой не иска да напусне и това няма да доведе до степента на отпадане на вашия уебсайт. Досега сигурно сте научили, че SEO одитът е много важен не само за увеличаване на класирането на уебсайтове, но и за други неща. Ако попитате професионална фирма за SEO услуги, те също ще ви кажат за същото. Те ще ви накарат да разберете как всяко нещо на вашия уебсайт е пряко или косвено свързано.

За да подобрите скоростта на зареждане на уебсайта, направете следното:

  • Извършете тест за скорост
  • Оптимизирайте вашите изображения
  • Почистете вашия HTML код
  • Хостинг надстройка

Съвет 5: Подобрете вашето On-Page SEO

Съществуват два вида SEO техники – On-Page SEO и Off-Page SEO. При SEO одити експертите съветват само да подобрят техниките на страницата, тъй като вашият уебсайт основно печели органичен трафик чрез добри SEO техники на страница. Ако смятате, че на страницата SEO се отнася само за пълнене на ключови думи и управление на блогове, значи грешите. Има много повече неща, които трябва да направите в On-page SEO.

Можете да използвате Google Analytics, за да видите как се представя уебсайтът ви, графиката на ефективността на вашия уебсайт за 6 до 8 месеца ще покаже растежа на бизнеса ви. Ако графиката се движи нагоре означава, че уебсайтът ви се представя добре, но ако се спуска надолу или върви право, това означава, че не расте и стои неподвижно. Тази ситуация особено дава шанс на вашите конкуренти да ви изпреварят.

Затова трябва да помислите за по-креативна и ангажираща техника, която може да задържи аудиторията ви. И това може да се случи само когато направите SEO одит за вашия уебсайт.

На страницата SEO е огромен и включва толкова много неща, от изследване на ключови думи до качване на съдържание, за да се появи и много.

Последни няколко думи

След като прочетете този пълен блог за това какво е SEO одит и как да го направите, сигурно сте научили много досега. Ето защо можете да приложите тези съвети на вашия уебсайт или ако намерите затруднения, тогава можете да се свържете с експерт, за да получите най-добрите SEO услуги.